Team: onze docenten en choreografen

Eveline Janssens (Verantwoordelijke)
Eveline Janssens uit Willebroek, studeerde Germaanse Talen aan de KULeuven. Tijdens haar studie combineerde ze het choreograferen van een wedstrijdteam kunstschaatsen met het geven van danslessen en schaatsinitiaties. Bij het behalen van de diploma’s ‘Dansinstructeur’ via Danskant en ‘Dansinitiator’ bij de Vlaamse Trainersschool spitste ze zich toe op het uitbreiden van haar dansactiviteiten.
Naast de wekelijkse lessen en het leiden van de dansschool ontwikkelt en geeft ze bijscholingen en coacht nieuwe dansleerkrachten en stagiaires. Eveline is tevens freelance journalist voor Elle België, De Morgen Magazine en Roularta Media Groep. Samen met enkele collega journalisten is ze de drijvende kracht achter Vlaanderen’s grootste boekenblog: Thisishowweread. Ze startte in 2011 de dansvereniging Dance Industries op in Willebroek. Ze is getrouwd met Kurt en mama van Nathan (2018), Isolde (2021) en Leonore (2021).

Aurélie Pirenne 
Aurélie uit Leuven, danst al sinds haar 3 jaar. Ze studeert archeologie aan de KULeuven en behaalde haar dansanimator-diploma bij Danskant. Dans is voor haar meer dan een hobby, het is een droom.  Elke les staat gelijk aan nieuwe dingen leren en je uitleven. Aurélie volgde onder andere ballet, pointes, hedendaags, showdance en jazz bij DMS. Nu volgt ze videodance, jazz en ballet in Blits Kessel-Lo waar ze eveneens docent is. Ze heeft meegedaan aan verschillende discodanswedstrijden in groep, duo en solo en werd 2de op het BK voor cheerleading in 2017. Ze kreeg o.a. les van Freya Pauwels, Eveline Janssens, Sandrine Bailleux, Christophe Carpentier, Astrid Isebaert … Aurélie zet als monitor ook mee haar schouders onder onze Dansfabriek danskampen.

Tahlia Tondeur
Tahlia uit St.-Gen.-Rode, danst al sinds haar 4 jaar. Ze studeert leerkracht secundair onderwijs (Wiskunde/Fysica) aan de Arteveldehogeschool in Gent en behaalde reeds haar diploma “Dansanimator” en “Dansdocent” bij Danskant.
Dans is voor haar een uitlaatklep, een passie en vooral haar tweede thuis.
Tahlia volgt o.a. hiphop, modern en jazz bij K-Creation, daarnaast zit ze in de wedstrijdgroep FOS bij dezelfde dansschool. Met deze groep neemt ze elk jaar deel aan verschillende wedstrijden. Zo heeft Tahlia al meegedaan met het VTM programma Dance As One, opgetreden met Natalia in de Lotto Arena, met het Één programma Eurosong voor 2 Fabiola, enz. Ze stond ook op het podium van de MIA’s.
Individueel heeft ze ook al podiumprijzen behaald in de stijl “contemporary”.
Tahlia heeft de kans gehad om les te krijgen van o.a. Anneke Ghysens, Valentina Nigro, Jeremy Lepine, Yves Ruth, Sarah Hadadia etc.


Laura Somers
Laura uit Willebroek danst al sinds haar 4e. Ze studeerde Toegepaste jeugdcriminologie aan de Karel de Grote hogeschool en volgde een animatoropleiding bij TUI waarvoor ze verschillende maanden in Kreta en Mallorca aan de slag ging als
dans-, kinder- en sportanimator. Dansen is voor haar ontspanning en een combinatie van concentratie, kracht en techniek. Laura volgde o.a. jazz, ballet, pointes, modern en hip hop bij dansstudio Ijvi Hagelstein. Zo kreeg ze les van o.a Ijvi Hagelstein, Peter Kongs, Laurent Flament en Hanne Decoutere. Ze werkte mee aan producties van en voor studio 100 zoals de Samson en Gert Kerstshow, K3 in het Sportpaleis, Tien om te zien en Eurosong for kids. Laura is ook lid van het monitorenteam voor de danskampen.

Hanne Aerts
Hanne uit Ruisbroek danst al sinds haar 4 jaar. Ze studeert Rechten aan de Universiteit Antwerpen. Dans is voor haar een bevrijding, een uitlaatklep, maar vooral haar passie die ze toont waar en wanneer er maar muziek opstaat! Hanne volgde o.a. klassiek ballet, pointes, modern en hedendaagse dans bij Terpsichore en de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Bornem. Gedurende haar danscarrière kreeg ze les van o.a. Mieke Wille, Miek De Vriese, Emma Seresia, Magali Casters, Kathy Van Den Bergh, Nele Van Bogaert, Alex Kyriakoulis, … Ze danste ook in deCompagnie van Lier, waarmee ze deelnam aan verschillende wedstrijden en gastoptredens over heel België. Hanne maakt sinds deze zomer ook deel uit van het monitorenteam voor danskampen.


Lara De Smedt
Lara De Smedt uit Londerzeel danst al sinds haar 4 jaar. Ze studeert Logopedie aan Artevelde Hogeschool en volgde de Dansanimator opleiding bij Danskant. Ze volgde het docent-in-opleidingstraject bij Dance Industries. Dansen is voor haar een passie waarin ze zich volledig kan uitleven. Lara volgde o.a. Modern, Showdance en jazzdance bij Dance Industries en ze kreeg dansles van o.a. Jan Ravnik, Ashlé Dawson, Christin Olesen en Sabrina Phillip. Ze is lid geweest van Dancer@work. Lara is ook lid van het fantastisch monitorenteam voor de danskampen.


Femke Goossens
Femke uit Puurs danst al sinds haar 4 jaar. Ze studeert Rechten aan Universiteit Antwerpen en behaalde haar diploma als dansanimator bij Danskant. Ze volgde het docent-in-opleidingstraject bij Dance Industries en behaalde het diploma van dansanimator bij Danskant. Dansen is voor haar een passie, de dansschool is dan ook haar tweede thuis. Femke volgde o.a. modern, showdance, jazz en hiphop bij Dance Industries en ze kreeg reeds les van o.a. Jan Ravnik, Ashlé Dawson, Christin Olesen en Sabrina Phillip. Ze is lid geweest van Dancer@work. Femke laat ook elk jaar het beste van zichzelf zien als monitor tijdens onze danskampen.

Kimberley Van Dyck
Kimberley uit Willebroek danst al sinds haar 8 jaar. Ze studeert Verpleegkunde aan de Thomas Morehogeschool en behaalde haar diploma als dansanimator bij Danskant en volgde de opleidingsweek tot dansdocent. Dansen is voor haar thuiskomen, zich volledig uitleven en even alles vergeten. Kimberley volgde o.a. showdance, jazz en modern bij Dance-Industries. Ze is ook hoofdanimator van onze Dansfabriek danskampen.

Lenka Buggenhout
Lenka Buggenhout uit Willebroek ontdekte haar aanleg voor dans op haar 13e. Ze studeert orthopedagogie aan de Karel De Grote hogeschool en behaalde haar diploma van animator in het jeugdwerk en diploma bijzondere doelgroepen. Dansen is voor haar vrij zijn, al je emoties en energie in een choreografie kunnen steken en jezelf steeds uitdagen om beter te worden. Lenka volgde o.a. hiphop, modern, jazz en showdance bij Dance Industries. Ze gaat ook al enkele jaren mee als monitor op danskamp, behaalde het diploma van hoofdmonitor en is lid geweest van selectiegroep Dancer@Work.

Jentel Van Breedam
Jentel uit Blaasveld danst al sinds haar 12e. Ze studeerde Sportwetenschappen in BimSem Mechelen. Ze volgde het docent-in-opleidingstraject bij Dance Industries. Ook behaalde ze haar diploma van animotor in het jeugdwerk. Dans is voor haar een hobby die is uitgegroeid tot een passie, waar ze zich volledig kan uitleven en waar ze zich helemaal thuisvoelt. Jentel volgde o.a. modern, showdance en hiphop bij Dance Industries. Ze is al 3 jaar lid van de wedstrijdgroep Dancer@Work en rondde haar stage als monitor tijdens de danskampen succesvol af. 

Jynthe Van Steenwinkel
Jynthe Van Steenwinkel uit Willebroek danst al sinds haar 3,5 jaar. Ze studeert Humane Wetenschappen -Wiskunde in het Scheppersinstituut in Mechelen. Ze volgde het docent-in-opleidingstraject bij Dance Industries en de opleiding dansanimator bij Danskant. Dans is voor haar ontspanning en de mogelijkheid om haar creativiteit de vrije loop te laten gaan. Jynthe volgde o.a. kleuterdans, ballet en softshoe in dansstudio Marlynes in Mechelen. Ze is ook een vast onderdeel van het monitorenteam voor de danskampen.

Lara Hancké
Lara Hancké uit Willebroek, danst al sinds haar 10 jaar. Ze studeert kunstwetenschappen aan de UGent en behaalde haar dansanimator-diploma bij Danskant. Dans is voor haar een manier om haar uit te leven en haar grenzen te verleggen. Ze volgde het docent-in-opleidingstraject bij Dance Industries. Lara volgde o.a. modern, showdance, jazzdance en hiphop bij Dance Industries. Ook maakt Lara deel uit van het monitorenteam voor danskampen. Ze is ook lid geweest van Dancer@Work.

Laure Van Nieuwenhuyze

Laure Van Nieuwenhuyze uit Londerzeel danst als sinds haar 6 jaar. Ze studeert Latijn-wiskunde en volgde het docent-in-opleidingstraject bij Dance Industries en de opleiding dansanimator bij Danskant. Dans is voor haar een ontspanning waar ze al haar energie en gedachten in kwijt kan. Laure volgde o.a. jazz, modern, showdance en hiphop bij Dance Industries. Ze is ook al 6 jaar lid van de wedstrijdgroep Dancer@Work.

Sam Vercauteren

Sam uit Willebroek danst al sinds haar 6 jaar. Ze studeert Latijn-wiskunde en volgde het docent-in-opleidingstraject bij Dance Industries. Dansen is voor haar een uitlaatklep waar ze volledig zichzelf kan zijn en alles rondom haar even kan vergeten. Sam volgde o.a. hiphop, modern en showdance bij Dance Industries. Ze kreeg al les van Tamara Arruti en is lid van de wedstrijdgroep Dancer@Work.

Lani De Wit

Lani De Wit leeft voor dans. Ze volgt gemiddeld zo’n 15u dansles per week en slaagt elk jaar met glans voor alle balletexamens. Ze volgt les bij Dance Industries. Vroeger ook bij de academie van Londerzeel en De Kampanje in Steenhuffel. Lani volgde het Docent-in-opleidingsjaar bij Dance Industries en behaalde het diploma van Dansanimator (Danskant). Ze maakt deel uit van het monitorenteam van Dance Industries en is lid van de selectiegroep Dancer@Work.

Gastdocenten en choreografen: Eline Mertens, Elise Van den Abeel, Kaat Crick, Jolien Busselot, Frauke Melsen, Laetitia Pirenne